Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 7 d’abril del 2013

LES MATEMÀTIQUES A LA CUINA: FEM ROBIOLS DE CREMA

El 27 de març, darrer dia de classe a segon cicle férem un taller de cuina de pasqua: ROBIOLS DE CREMA, i la veritat és que ens sortiren fantàstics.

 Dos dies abans na Mònica ens contà que per no avorrir- nos za l'hora de fer el taller i haver d'esperar per participar en l'elaboració de la massa dels robiols, aquesta vegada ens repartíriem en quatre grups. La recepta original la repartiríem en quatre parts. I així cada grup faria una quarta part de la recepta. De manera que si uníem les quatre quartes parts tindríem la recepte completa.

L'EXPLICACIÓ COL·LECTIVA QUE FEREM VA SER:    Per comprendre- lo tornarem al nostre rellotge dels tants per cents. El rellotge senser era la recepta sensera. Si dividiem el rellotge en 4 parts, que eren els quatre grups en què ens repartiríem, un quart era una de les parts. D'aquesta manera ens adonarem que un  quart, suposava dividir en aquest cas en quatre.

Na Mònica ens digué que en aquesta representació matemàtica se li diu FRACCIO, que són els trossos en que dividim una UNITAT (un rellotge, un pastís, una pizza...)

 


 Així doncs que el dia que tractarem la RECEPTA dels ROBIOLS: quins ingredients, quins uttensilis i les passes necessàries per elaborar- los, calculàrem la quarta part de cada ingredient de la recepta:
Quan arribà el dia del TALLER tothom va saber què havia de fer:



1/4 de tassó de suc

És una mida molt precisa


La balança estri per pesar la farina, sucre i saïm.

I tot ben mesclat fins que tenim una massa moldeable com la plastelina

SORTIREN UNS ROBIOLS DE CREMA BONÍSSIMS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada