Dos dies abans na Mònica ens contà que per no avorrir- nos za l'hora de fer el taller i haver d'esperar per participar en l'elaboració de la massa dels robiols, aquesta vegada ens repartíriem en quatre grups. La recepta original la repartiríem en quatre parts. I així cada grup faria una quarta part de la recepta. De manera que si uníem les quatre quartes parts tindríem la recepte completa.
L'EXPLICACIÓ COL·LECTIVA QUE FEREM VA SER: Per comprendre- lo tornarem al nostre rellotge dels tants per cents. El rellotge senser era la recepta sensera. Si dividiem el rellotge en 4 parts, que eren els quatre grups en què ens repartiríem, un quart era una de les parts. D'aquesta manera ens adonarem que un quart, suposava dividir en aquest cas en quatre.
Na Mònica ens digué que en aquesta representació matemàtica se li diu FRACCIO, que són els trossos en que dividim una UNITAT (un rellotge, un pastís, una pizza...)


Així doncs que el dia que tractarem la RECEPTA dels ROBIOLS: quins ingredients, quins uttensilis i les passes necessàries per elaborar- los, calculàrem la quarta part de cada ingredient de la recepta:
Quan arribà el dia del TALLER tothom va saber què havia de fer:
1/4 de tassó de suc |
És una mida molt precisa |
La balança estri per pesar la farina, sucre i saïm. |
I tot ben mesclat fins que tenim una massa moldeable com la plastelina |
![]() |
SORTIREN UNS ROBIOLS DE CREMA BONÍSSIMS |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada